Se her hvordan en træningsøvelserne udføres med robot

Henvendelse vedrørende denne artikel: ole.huckelkamp@sundhedbatter.dk

Klik her eller på billederne


Om træningen

Træningsøvelserne er for alle, enten du sidder i rullestol, bruger rollator eller er selvhjulpen, for vi beder bare robotten sende bolde til dig, som du kan ramme.

Om du er helt nybegynder og aldrig har prøvet bordtennis før eller du er rutineret spiller, er også ligegyldigt.

I alle tilfælde er det sjovt at træne med Sundhedbatters træningsøvelser.

Sundhedbatter tager udgangspunkt i den enkelte deltagers behov  og søger med vores træningskoncept at komme hele vejen rundt med træningsøvelser, der skaber glæde, motivation og færdigheder indenfor de kendte 5 fysiske områder:

Koordination-balance-styrke-hurtighed-udholdenhed og smidighed og vi indbygger kognitive udfordringer i øvelserne i adræthed-modellens 5 områder.

Om videoen

Videoen viser en enkelt træningsøvelse med en rutineret spiller.

Sundhedbatter-demensinstruktøren vælger de øvelser fra øvelsesbiblioteket*), der passer bedst til deltagerens behov og til den træningsplan, som er lagt for deltageren, og vi bruger vor egen adrætshedsmodel som udgangspunkt.

Alle komponenterne i Adræthedsmodellen kan trænes i denne form for bordtennis-robottræning.

Overordnet type træning

  • Uanset øvelsestype opererer vi altid med mængdetræning, d.v.s. antal bevægelser og/eller slag pr tidsenhed. Vi træner derfor ikke alene på tid. Men mængden tilpasses den enkeltes funktionelle formåen.
  • Mængdetræning i tre cirkler. Hver cirkel varer 1 minut med 30 sekunders pause eller efter behov. Intensiteten  er mellem <=1 og tre bolde pr. sekund og giver 100-200 slag/bevægelserne med arme, ben og krop i de tre cirklen.

Sundhedbatter har erfaring og viden om brugen af ovenstående to robotter, RoboPong (USA) og Ribhar (Tyskland). Se mere om robotterne her.

Valg af træningsøvelser

Demensinstruktørerne vælger de øvelser fra øvelsesbiblioteket*), som egner sig bedst til deltageren og sørger for i træningsplanen at skabe optimal træningsmængde (antal bevægelser/slag pr træningssession), uanset hvilken af de 5 fysiske træningsmængder, der vælges.

*) Øvelsesbiblioteket består af træningsøvelser grupperet i hurtigheds-, styrke-, smidigheds-, udholdenheds- og koordinationstræning, og desuden findes Sundhedsstyrelsens træningsguide for mennesker med demens også i biblioteket. Øvelsesbiblioteket er ikke tilgængeligt via www.sundhedbatter.dk – men kun for Sundhedbatter demens-idræts-instruktører.