Om bordtennisrobotter

Denne artikel beskriver fordel og ulemper ved at bruge robotter i bordtennistræningen.  En bordtennisrobot er uundværlig for at gennemføre Force60 Crosstrænings konceptet, se mere her.

Vejledninger i brugen af RoboPong bordtennisrobotter findes her:

Værsgo’,  hent vejledninger til robotter og andet her:

Om bordtennisrobotten

Der findes en del forskellige typer og fabrikater af bordtennisrobotter. SUNDHEDBATTER har valgt at undervise ved brug af den tyske robot, Tibhar Robo Pro(ovenfor til højre), fordi den er enkel at opsætte og nedtage, og fordi den egner sig til  spillere med simple og enkle programmer og er meget instruktørvenlig, så ressourcerne let kan dedikeres til deltagerne.

De to robotter øverste til venstre, Robo Pong er designet i USA og anvendes ofte i foreningen.

Nogle ting gør robotten bedre end et spilleren mens andre ting gøres bedre af spilleren eller bare helt anderledes.  Derfor er robotten en ekstrem god og unik træningspartner, hvis den bruges med omtanke. Robotten er uundværlig i træningsprocessen med demente.

Fordele ved brug af Tibhar Robo Pro :

  1. Robotten presser og truer ikke spilleren og instruktøren kan online tilpasse sværhedsgraden af boldene, så deltageren hele tiden kan træne.
  2. Ikke to slag fra en spiller er ens, og det er én af mange udfordringer ved at spille bordtennis, hvorimod Robotten er programmeret til at levere ens slag og kun kan variere boldenes placering på et vist antal steder. Robotten forsøger dog at nærme sig noget ”menneskeligt” ved at kunne levere bolde ”Rindom”, d.v.s. Vilkårligt antal steder.
  3. I det virkelige spil forsøger modstanderen at levere bolde, der gør det vanskeligt at returnere dem. Robotten gør det forudsigeligt at returnere boldene, og kan ad den vej give tryghed, når der trænes.
  4. En spiller kan variere skru og fart uafhængigt af hinanden. Robotten kombinerer fart og skru, fordi boldene leveres gennem et enkelt hjul, der styrer både skru og fart på én gang. Det giver mulighed for at træne mod fart og skru på en sikker og tryg måde for alle.