3. Er det virkeligt sundt at træne min fysik?

Kontakt vedrørende denne artikel: Ole Hückelkamp 2241 1417  ole.huckelkamp@sundhedbatter.dk

Ja, Sundhedbatter demensvenlig træning bidrager til din sundhed

Sundhedbatter demensvenlig træning  bidrager til din sundhed gennem fornyet glæde og sjov i dagligdagen med demensvenlig træning, “men husk at du ikke kan være sund alene, kun sammen med andre”.

“Sundhed er et personligt begreb. Det kan handle om at have det godt med din krop, dit sind, dine medmennesker, din kultur, dit arbejde og din sjæl og oplevelsen af at være i balance og samklang med dit liv og dine omgivelser, både de menneskelige og de fysiske.” . Men det er op til dig hvad du forstår ved at være sund, måske bare noget af ovenstående. (Kilde: Sundhedsstyrelsen og WHO)?

Læs mere om demensvenlig træning med Sundhedbatter her.

I Danmark er der lavet en omfattende undersøgelse om fysisk træning bidrager til din sundhed. Den er lavet af 7 store hospitaler, styret af Nationalt Videnscenter for Demens i 2012-14 og hedder ADEX. Resultatet af studierne er:

“Moderat til hård konditions- og styrketræning over et forløb på 16 uger reducerede neuropsykiatriske symptomer i form af irritabilitet, depression, uro, rastløshed og forstyrrelser i døgnrytmen. De deltagere, der trænede hyppigst og med størst intensitet, opnåede desuden et signifikant højere mentalt forarbejdningstempo.”