Start: januar 2023.

Sundhedbatters instruktører uddannes med viden om demensygdomme, praktisk kunnen om fysisk træning og undervisningskompetencer for mennesker med demens.

Og udannet til at kunne planlægge og gennemføre fysisk træning for mennesker med demens.Om fysisk træning for mennesker med demens

Læs mere her om Sundhedbatters træningskoncept


Om undervisningskompetencer for mennesker med demens

Sundhedbatters instruktører uddannes med relationskompetence ( Kilde:ICDP *) til at skabe gode relationer til den enkelte deltager i træningen og deltagerne imellem gennem 3  forskellige dialogformer *):

  1. Følelsesmæssig dialog
  2. Meningsskabende og lærende dialog
  3. Den guidende og vejledende dialog

Disse tre dialoger er ifølge ICDP “centrale i al professionel kommunikation; derfor også i samspillet mellem voksne borgere”.

Dermed er grundlaget for gode fællesskaber skabt.

Sundhedbatter træning egner sig fortrinligt til at skabe oplevelser med og skaber grundlag for at deltagerne bliver en del af fællesskaberne.

Fællesskab er nemlig en samling af mennesker, som bindes sammen af noget de har til fælles, hvilket vil sige noget de er enige om, har samme synspunkt på eller fælles interesser, de deler med hinanden, evt. fælles sammenhold.

Mange fællesskaber bygger på fælles oplevelser og ikke alene på kaffemøder og “SoMe” (SoMe er en sammentrækning af ‘Social Media’. Et socialt medie er en platform, hvor brugerne står for indholdet og kan interagere med hinanden ).

Mest gennem fælles oplevelser sker den rigtige sociale integration/interaktion, især når deltagerne i fællesskaberne føler sig som en del af fællesskaberne, og når tilstedeværelsen og handlinger betyder noget for de øvrige deltagere. “Når ting giver mening”..

”Vi opstår altid af relationer, og vi kan ikke bryde ud af relationer”.   (Gergen 2010)

*) Relationskompetence-uddannelsen i Sundhedbatters  idræts-instruktøruddannelse, forestås af danskcenterfor-icdp.dk .

Hvor kan man træne med Sundhedbatters træningskoncepter?

Sundhedbatter har instruktør-rejsehold, som besøger dig og laver fysisk træning der hvor du opholder dig, læs mere HER, eller i et nærmere anvist træningssted, læs mere HER, så tæt ved, hvor du opholder dig.

Kontakt Sundhedbatter her og kom igang !